Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonboglári Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Balatonboglári Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Balatonboglári Borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Balla Pince

Balla Pince

Balatonkeresztúron, a Dél-balatoni borút nyugati kapujában, a napsütötte déli fekvésű hegyoldalon foglalkoznak szőlőtermeléssel. Fahordókban érlelt boraikhoz kemencében sült, bográcsban főtt és grill ételeket kínálnak. Családunk 200 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a balatonkeresztúri Felsőhegyen, a Dél-balatoni Borút nyugati kapujában. Pincénk boraival 1999 óta veszünk részt a balatonboglári borvidék és a Balaton régió borversenyein, melyekről még nem érkeztünk haza díj nélkül. 2001-ben elérkezettnek láttuk az időt, hogy lépést tartva a korral, eleget tegyünk a 21. század követelményeinek. Régi pincénket európai színvonalúvá fejlesztettük egy korszerű feldolgozóhelyiséggel, tágas borpincével és borkóstoló helyiséggel. Azonban ez nem volt elég, 2005-ben a vállalkozás fejlődésének köszönhetően további bővítésekre volt szükség. A Balla Pince igazi minőséget nyújt, melyre a családi tradíciók iránti hűségünk és szaktudásunka garancia.

Dél-balatoni Borút

Dél-balatoni Borút

Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll, de ez a hely sokkal előkelőbb akkor, ha az értékesített borok és pezsgők palackszámát, illetve árbevételét nézzük. A fehér boraink és a pezsgők minősége a korszerű, folyamatosan megújuló borászati eljárásoknak köszönhetően meggyőzte a tapasztalt, igényes fogyasztót és új szakértő barátokat nyer meg a fiatal nemzedékek köréből. A boraink visszatükrözik a balatoni napfényt, pannon derűt sugároznak a családok asztalán.

Ikon Pincészet

Ikon Pincészet

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság nagy becsben tartott szőlőbirtoka volt. Itt épült fel néhány borszerető ember munkájának gyümölcseként az IKON pincészet. Az IKON borok stílusához a pincészet egyik megalkotója Konyári János, a balatonlellei borász szakértelme biztosít alapot.

Katona Borház

Katona Borház

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 47 hektáron termesztünk szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken. Ezen a tájon már több, mint ezer éve termesztenek szőlőt. A terület adottságai igen jók, a klimatikus viszonyokat a Balaton víztükre kedvezően befolyásolja, a talaj változatos, jó szerkezetű, a táj szelíd lankáinak kitettsége is tökéletesen megfelel a szőlőtermesztés kritériumainak. Az itt termett borokat a finom szőlőzamatok és illatok, valamint a kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi.

Tuti menü