Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bükkaljai Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Bükkaljai Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Bükkaljai Borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bükkalja Borút

Bükkalja Borút

Bükkalja Borút 'Olyan borvidékre, a Bükkalja Borvidékre hívlak, ahol az 'Isten adta' riolittufa pincék sokasága érleli és tartja szinte állandó hőmérsékleten a kellemes savakkal rendelkező Bükkaljai borokat. Ahol a borturizmus, a boros programok és rendezvények jól összebarátkoztak a falusi turizmussal, a Kedves Vendégekkel. A Bükkalja semmihez sem hasonlítható adottságait, a táj harmóniáját, barlanglakásokat, kaptárköveket, esetenként több soros, díszített pincéket, a népi lakóházakat, múzeumokat, néphagyományokat, népi mesterségeket, régi étkeket, gyógy és termálstrandokat, és nem utolsósorban a jó borokat Önnek, Családjának, barátainak is látni, élvezni, kóstolni kell.

Bükkalja Kő-út

Bükkalja Kő-út

A Bükk-hegység végtelen erdőkkel borított hegyvonulatainak déli előterében húzódik meg szerényen a Bükkalja hullámzó dombvidéke, mely ellaposodó hátaival, kitárulkozó völgyeivel észrevétlenül simul bele az Alföld szikes pusztáiba. Ez az átmeneti vidék e két nagytáj között könnyen elkerüli a figyelmet, pedig a Bükkből lesiető patakok völgyeiben megbújó falvak és az erdőkkel, kaszálókkal és gyümölcsösökkel borított dombvonulatok számos természeti és kultúrtörténeti értéket, ritkaságot rejtenek. A vidék arculatát a természeti tényezők, illetve e tényezőkre épülő és szervesen összefonódó hagyományos népi kultúra határozza meg. A Bükkaljai Kő-út célja bemutatni Bükkalja tradicionális kőkultúráját, kultúrtörténeti és természeti értékeit, hiszen a Bükkalját felépítő riolittufa és riolitingnimbrit nem csak a térség hagyományos népi építészetében és gazdálkodásának kialakulásában játszott fontos szerepet, hanem a Bükkalja hagyományos kultúrájának kialakulásában is. Ez a vulkáni alapkőzet határozza meg a bükkaljai szőlő és bor karakterét, ebbe a kőzetbe vágták az egri és a bükkaljai borvidék híres borospincéit és pincerendszereit; faragták a térség településein a gazdasági épületeket - ólakat, istállókat, tároló-helységeket, illetve sok helyen a lakóépületeket is. Ezek a barlanglakások még ma is sokfelé megtalálhatóak, és sokszor egymás felett több szinten, utcasorokra felfűzve egész te

Pelyhe Pince

Pelyhe Pince

Magyarok és külföldiek egyre többen és mind gyakrabban kelnek útra, hogy személyesen is megismerkedjenek Észak-Magyarország különleges boraival. Vannak közöttük olyanok is, akik társasággal, a pillanatnyi szórakozás reményében térnek be valamely pincébe, és nem is sejtik, hogy a jól sikerült látogatás után örökre a varázslatos bor hatása alá kerülhetnek. Az ország északi része különösen gazdag borvidékekben. Nincs még egy olyan tájegységünk, amely hasonlóan színes borpalettát tudna felmutatni az ínyenceknek: a könnyed fehértől a testes vörösön át a természetesen édesig.

Zöldvár Villa -Bogács

Zöldvár Villa -Bogács

Erdei levegõjű gyógyfürdõhelyen akar gyógyulni, regenerálódni? Családját, barátait, vendégeit a gyógyfürdõtõl 500 méterre várja a Zöldvár Villa Apartman, Apartmanház, Vendégház és Ifjúsági Szállás! Szállásaink Bogácson az erdő alatt terülnek el 8800 nm-es körbekerített parkosított zöld övezetű területen, a Bogácsi Termálfürdőtől 500-m-re. A bogácsi Zöldvár-tető erdősége alá telepítet 6 db különálló Apartmanházak, faházak (36 fő), Fehér apartman (10 fő), Sárga apartman (4 fő), Vendégház (8 fő), Ifjúsági szállás, diákszállás (41 fő) áll kedves vendégeink rendelkezésére.

Tuti menü