Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Etyek-Budai Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Etyek-Budai Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Etyek-Budai Borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Etyeki Borút

Etyeki Borút

Kirándulásunkat az Etyeki Németek Egyesülete helytörténeti kiállításának megtekintésével kezdjük. A sváb kultúra megismerése után az 1800-as években épült pincesorokat (Körpince, Kecskegödör) tekintjük meg. Borkóstoláson veszünk részt a Mester utca, a Biai úti borház vagy a Sóskúti úti pincék egyikében. Tradícionális ételeket fogyasztunk az Etyek Vendégfogadóban. Ebéd után meglátogatjuk Etyek nevezetességeit: Magyar-kút, Kálvária domb stb. Délután egy öreghegyi vagy újhegyi pincében bort kóstolunk, vacsorára szalonnát sütünk.etyek, bor, etyeki, borut, borút, szőlőskert, pince, boros, pincék, gasztro

Haraszthy Vallejo Pincészet

Haraszthy Vallejo Pincészet

A Haraszthy Vallejo Pincészet 1998-ban azért jött létre, hogy az etyeki Buda régió szőlőfajtáiból kitűnő borokat készítsünk. A Pincészet alapításánál nem csupán bortermelésre gondoltunk, hanem arra is, hogy e hely a turizmus bázisául szolgáljon. Amint belép, a bortermelés új világa tárul szeme elé. Borászaink szívesen bemutatják borászatunkat, és borkóstoló keretében megismertetik borainkat. Érkezésekor mi egyébbel fogadnánk, mint egy pohár kitűnő borral.

Mérei Pince

Mérei Pince

A Mérei Pince Etyeken található, Budapesttől mindössze 30 km-re. Itt terem a szőlőnk, itt neveljük borainkat, és Etyeken található a pincénk is, ahol rendszeresen tartunk gyertyafényes borkóstolókat. Családunk 2002 óta foglalkozik kézműves borászattal. Jellemzően száraz fehér borokat készítünk, de kínálatunkban száraz vörös, valamint édes desszertbor is megtalálható. Látogasson el Etyekre -akár egésznapos kirándulásra, akár csak egy párórás kikapcsolódásra- és térjen be hozzánk egy borkóstolóra!

Milcsák Pince

Milcsák Pince

Milcsák Pince Pincénkben szívesen látunk mindenkit borkóstolóra. Baráti pincénkben a Mérei család hangulatos pincéjében 10 perc Bicskétől Etyeken a Hegyköz utca 2/a alatt egész évben tartunk gyertyafényes, hangulatos borkóstolókat régi borospincénkben, kisebb-nagyobb csoportoknak (4-60 fő között). A pince Etyek központjában található, így busszal is könnyen megközelíthető. Mind belföldi, mind külföldi csoportokat sok szeretettel várunk.

Tuti menü