Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fesztiválok,rendezvények képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Fesztiválok,rendezvények - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Fesztiválok,rendezvények
Keresés
Találatok száma - 9 db
20+1 Budavári Borfesztivál,Borkiállítás és Vásár

20+1 Budavári Borfesztivál,Borkiállítás és Vásár

Szeptember 12-16. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Nyitva tartás: szept. 12-13. szerda-csütörtök: 14.00-23.00; szept. 14. péntek: 12.00-23.00; szept. 15-16. szombat-vasárnap: 10.00-23.00 Napijegy: 2700 Ft (Elővételben Július 31-ig: 2200 Ft) Bérlet 5 napra: 7500 Ft (Elővételben Július 31-ig: 7000 Ft) Az egynapos és az 5 napos jegy megvásárolható elővételben a jegymester.hu oldalon! Az elővételben megvásárolt napi jegyet illetve 5 napos bérletet a rendezvény Szent György utcai bejáratánál (Koldus Kapu) lévő pénztársor első pénztárában, valamint a Barokk kapunál az Elővételi Jegybeváltókban lehet karszalagra beváltani! Helyszín: Budavári Palota teraszai

5. Vinagora Borgála 2012

5. Vinagora Borgála 2012

A borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny. Ez az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok egyszerre mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők ilyenkor már nagyon várják, hogy nekik is lehetőségük nyíljon megkóstolni a nevezett magyar és külföldi borokat. Június 30. az ő napjuk, mivel e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, amely borokból kedvükre kóstolhatnak. Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap is, a versenyen kapott értékelésével, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a különleges borokat, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen csak kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 630 féle nedű és sok neves borász társaságában.

Balatoni Hal- és Bor Ünnep

Balatoni Hal- és Bor Ünnep

Balatoni Hal- és Bor Ünnep Napközben könyvvásár, dedikálás a Széchenyi szobornál felállított könyves pavilonoknál. További programok Csopakon és Paloznakon: könyvvásár, folklór programok, halászléfőző verseny, koncertek Június 26-29. A csopaki arany- és ezüstérmes borok gazdáinak kitelepülése Csopakon a Fürdő utcai parkolóban, 19-23 óráig különböző zenekarok szórakoztatják a közönséget Június 26-29. Paloznaki Himzőkör kiállítása Paloznakon a Faluház nagytermében

Bországgyűlés

Bországgyűlés

X. PANNON BORSZÁGGYŰLÉS VÁROSLIGETI BORFESZTIVÁL CSÚCSBOROK ÉS CSÚCSBORÁSZOK RANDEVÚJA, VÁSÁRI SOKADALOM 2010. június 11-12-13. - Budapest Városliget Vajdahunyad Vár és környéke Csúcsborok és csúcsborászok fesztiválja, ingyenes programok. A magyar gasztronómia csodái, kulturális programok és igazi vásári hangulat. IX. Bországgyűlés Városligeti Borfesztivál a Városligetben június 11-13-ig. A fesztivál pénteken 11 órakor kezdődik, pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap este 11-ig tart. A borkóstolás mellett cigányzene, népzene, tánczene, kirakodóvásár várja az érdeklődőket - a programok ingyenesek, belépődíj nincs.

Debreceni Borkarnevál

Debreceni Borkarnevál

A Debreceni Borkarnevál már 13. éve verbuválja össze a magyar borászokat. A fesztivál 2012. augusztus 2. és 5. között a nagyerdei Békás-tó partján várja azokat, akik szeretik a magyar borokat és a jó magyar zenéket. A látogatók 10 magyar borvidék boraival ismerkedhetnek. Jelen lesznek a Villány-siklósi, szekszárdi, Balatonfüred-csopaki, badacsonyi, Balaton-felvidéki, tokaj-hegyaljai, egri, mátraaljai, kunsági, hajós-bajai borok legjelesebb képviselői. A borok mellett a tradicionális magyar gasztronómia más szereplői is helyet kapnak, így kóstolhatunk pálinkákat, pezsgőket, sajtokat, réteseket, mangalica étkeket és malacsülteket. Aki szereti a kihívásokat, annak vétek lenne kihagyni az esélyt, hogy elnyerje a Slambucfőzés Mestere címet. Az idei Borkarneválon a kézműves termékek vásárában is költhetjük a pénzünket. A Békás-tavi borozgatás hangulatát a jó muzsikaszó alapozza. A színpadi programok sorában olyan zenekarok koncertjének örvendhetünk, mint a Kerekes Band, a Szalonna és Bandája vagy a Vodku zenekar.

Egregyi szüret Hévíz

Egregyi szüret Hévíz

A két napos rendezvény a szőlő és bor jegyében zajlik az egregyi városrészben. Egész nap: falatozók, borházak valamint kirakodóvásár várják az érdeklődőket. Vidám, daloló, hintós felvonulás a város több utcájában, mely után az Egregyi Bíró és Kisbíró közreműködésével ünnepélyesen megnyitják a szüretet. A vendégek szórakoztatásáról néptáncos, zenés műsorok, főzőverseny és bál gondoskodnak. Helyszín: Hévíz, Egregyi szőlőhegy

Fröccsünnep

Fröccsünnep

Borászportálok Egyedülálló kampánnyal folytatja a magyar borok népszerűsítését a Magyar Bormarketing Kht. Az első alkalommal megrendezett Fröccskultúra-kampány a jellegzetesen magyar italt, a minőségi borból készülő fröccsöt népszerűsíti. Tévedés ugyanis, hogy a fröccsöt silány, magában fogyasztásra nem alkalmas borból kell készíteni.

Hírös Borváros

Hírös Borváros

Mikor? 2012. június 15-23-ig Hol? Kecskemét, Fő tér Petőfi után Hirös Város-nak keresztelt Kecskemét júniusban igazi bor és gasztronómiai csemegét kínál, amivel kiérdemli a Hirös Borváros elnevezést. Kecskeméten évről-évre megrendezik a borok ünnepét, egy fesztivált, ahol az ország borászatai mutatják be legszebb boraikat. Épp' olyan sokféle és hívogató a boros és pálinkás forgatag, mint amilyen a Fő téren, a felépített faházak fölé magasodó kecskeméti jelkép, a Cifrapalota. Nem hiányozhat innen a Vylyan Pincészet sem, idén az Ezerjó Borszaküzlet standjánál találhatják meg pincészetünk legszebb tételeit.

Kékfrankos Nyár 2012

Kékfrankos Nyár 2012

A soproni Kékfrankos nyár: egyedülálló rendezvény sorozat Magyarországon, a soproni borkultúra tevékeny éltetője. A 2005-ben útjára indított program sorozat májustól egészen a szeptemberi szüretig kínál számos izgalmas programot. A sokrétű program folyam középpontjában, a Fertő-táj Világörökségben termelt soproni bor és Sopron, a Kékfrankos fővárosa áll. A Soproni borvidék legértékesebb területei a Fertőtájon találhatók. A Fertő tó adta szub mediterrán klíma egy igazi csodavilágot teremt itt: több mint 20-féle orchidea és a Szárhalmi-erdő klasszikus szub mediterrán növénytársulása bizonyítja ezt. A Kék frankos nyár programjait úgy állítottuk össze, hogy vendégeink hetente többször is találjanak maguknak a Soproni borvidéket és az ahhoz kapcsolódó kultúrát bemutató rendezvényt. A hetente megrendezésre kerülő Városi séta a bor jegyében programok mellett számos, egy-egy alkalomhoz kapcsolódó program várja a vendégeket. Az elmúlt évek során a Kékfrankos nyár a soproni nyári programkínálat szerves része lett, a nyári borfesztiválok színvonalas kikapcsolódást jelentenek a helyieknek és az ide látogatóknak egyaránt. A soproni borászok nagy szeretettel és a legkiválóbb borokkal várják Önt Sopronba, a Kékfrankos fővárosába, ahol hagyományos ételeinkhez és borainkhoz jó étvágyat és borozgatást, a borvidéken kellemes időtöltést és pincelátogatásokat kívánunk!

Tuti menü