Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borút, bor turizmus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Borút, bor turizmus képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 149 db
 Bacchus Hotel

Bacchus Hotel

Bortúra és borkóstoló szállodánkban és Keszthely környékén: a kétszáz évnél öregebb borkereskedő pincénkben hordókból és öreg présekből készült bútorzattal gondoskodunk a borkóstoló megfelelő hangulatáról és színvonaláról. A környék pincéi és szőlői számtalan élvezetes bor túra lehetőségét nyújtják, ahol a szőlősgazdáktól hallhatjuk a pincék, a környék és a bor történetét, ami talán a legjobb módja a borkóstolónak és a bortúráknak egyaránt. A Bormúzeumban több féle borkóstoló közül választhat a Németh Borház minőségi boraiból, választható borkorcsolyával együtt

 Egy csipetnyi Andalúzia

Egy csipetnyi Andalúzia

Andalúz Kormány Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Sportügyi Hivatala, valamint a Spanyol Turisztikai Hivatal -Turespana - közös rendezvényén vehettem részt egy elegáns Duna-parti szállodában Budapesten. Valóban vendégként éreztem magam, a spanyolok mindent megtettek, hogy tudatosítsák Andalúzia egy kis ékszerdoboz: homokos tengerpart (Costa del Sol) az üdülés kedvelőinek, kulturális látnivalók (pl.: Sevilla) és gasztronómiai értékek (ibériai sonka, sherry, gazpacho) a kultúrára szomjazóknak. Egy csipetnyi Andalúzia :: Bortúra Andalúzia, sherry, gazpacho, flamenco - ÚtiSúgó.hu

 Eszterházy Pince

Eszterházy Pince

A szigligeti Eszterházy Pince az Eszterházy grófok egykori borpincéjében a borkultúrához kapcsolódó tárgyi emlékek bemutatásával, borkóstolókkal, színvonalas magyaros folklór programokkal várja az idelátogatókat.

 Frittmann Borászat

Frittmann Borászat

2007-ben elkészült új borházunk, melyben egy borkóstolóterem, barrique-, és ászok pincerész illetve szobák kaptak helyet. Szívesen fogadjuk előzetes bejelentkezés alapján az ide látogatókat és a helyben vásárlókat. 2007-ben Frittmann János megkapta az Év Borásza megtisztelő címet, amely áttörést jelentett a Kunsági borvidék életében. Ez az elismerés újabb lendületet adott családunknak, hogy továbbra is e filozófia mentén készítse borait. Az elmúlt években újabb termékekkel bővült szortimentünk. Elkészült kétféle gyöngyöző borunk FriSecco néven illetve szőlő- és törkölypálinkánk. A következő években folyamatos telepítésekkel szeretnénk növelni szőlőterületeinket, reményeink szerint ültetvényeink nagysága el fogja érni 60-65 hektárt.

 Kampits Családi Pince

Kampits Családi Pince

A Kampits Családi Pince borkóstolója kb. 1 órás, vidám program, a száraz, adatszerű részleteket kerülve, de természetesen az érdeklők kérdéseire igyekszünk szakszerű választ adni. A különböző borok kóstolása között borkorcsolyát kínálunk. A vendégek megismerkedhetnek a borvidékkel, a borkóstolás szabályaival és pincénk 5 féle borával.

 Mayer Pince

Mayer Pince

Az évek során számtalan bor és gasztronómia barát töltött itt önfeledt órákat boraink és a Sárgödör tér varázsában! Ha teheti, látogasson el hozzánk, kóstolja meg borainkat, nézze meg családi bormanufaktúránkat legyen gazdagabb egy olyan élménnyel, amit a környezet, a bor és a helyi emberek nyújtanak Önnek! Borkóstolók, borbarangolások a Sárgödör tér présházaiban csoportok számára! Borbarangolás a tér több pincéjében nagyobb csoportok számára ajánlott.

20+1 Budavári Borfesztivál,Borkiállítás és Vásár

20+1 Budavári Borfesztivál,Borkiállítás és Vásár

Szeptember 12-16. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Nyitva tartás: szept. 12-13. szerda-csütörtök: 14.00-23.00; szept. 14. péntek: 12.00-23.00; szept. 15-16. szombat-vasárnap: 10.00-23.00 Napijegy: 2700 Ft (Elővételben Július 31-ig: 2200 Ft) Bérlet 5 napra: 7500 Ft (Elővételben Július 31-ig: 7000 Ft) Az egynapos és az 5 napos jegy megvásárolható elővételben a jegymester.hu oldalon! Az elővételben megvásárolt napi jegyet illetve 5 napos bérletet a rendezvény Szent György utcai bejáratánál (Koldus Kapu) lévő pénztársor első pénztárában, valamint a Barokk kapunál az Elővételi Jegybeváltókban lehet karszalagra beváltani! Helyszín: Budavári Palota teraszai

5. Vinagora Borgála 2012

5. Vinagora Borgála 2012

A borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny. Ez az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok egyszerre mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők ilyenkor már nagyon várják, hogy nekik is lehetőségük nyíljon megkóstolni a nevezett magyar és külföldi borokat. Június 30. az ő napjuk, mivel e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, amely borokból kedvükre kóstolhatnak. Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap is, a versenyen kapott értékelésével, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a különleges borokat, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen csak kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 630 féle nedű és sok neves borász társaságában.

A Medves Hangulatszálló

A Medves Hangulatszálló

A Hotel Medves egy teljesen egyedi szálloda, melynek párját máshol nem találhatja meg. Nem a legnagyobb, nem a legszebb, nem a legújabb, mégis olyasmit képes nyújtani, amit kevesek. Hangulatot! A Medves Hangulatszálló rendelkezik nagyon sok olyan szolgáltatással, amivel a drága négy csillagos szállodák, ám mindezt kétcsillagos általános minőségben nyújtja. Tisztán, élvezhetően, mindenféle exkluzív sallang nélkül. Ha Ön lemond a pazar csillogásról, akkor funkcionálisan élvezheti a sokféle szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket, ám ezért csupán kétcsillagos árakat kell fizetnie.

Hirdetés
A Szekszárdi Borút

A Szekszárdi Borút

A Szekszárdi Borvidék Borút Egyesület 1999. nyarán alakult meg. Tagjaink között boros gazdák, borászati nagyüzemek, kézművesek, vendéglátósok, önkormányzatok, hegyközségek, szálláshelyeket üzemeltetők találhatók. Közös célunk a borvidék történelmi, táji, kulturális, gasztronómiai értékeinek megőrzése, a borvidék minőségi borainak, borturizmusának népszerűsítése.

A szőlő és a bor városa

A szőlő és a bor városa

Állandó rendezvények Soltvadkerten Január közepe: Ökumenikus imahét 5 helyi egyházközség részvételével Január-február: Egyesületi és intézményi bálok Február-március: Soltvadkerti Dalosok és Verselők Estje Március 8. körül: Nőnapi városi borverseny Április vége-május eleje: Evangélikus Óvoda bálja Május harmadik hétvégéje: Motoros találkozó a kempingben Május utolsó hétvégéje: Bács Trophy soltvadkerti futama Május vége: Városi gyereknap Július első hétvégéje: Borfesztivál a tóparton Július utolsó hétvégéje: Sörfesztivál a tóparton Augusztus eleje: Polgárőr vacsora a Sárközi-tanyán Augusztus 20.: Városi ünnepség Szeptember 3. hétvégéje: Szüreti Fesztivál, felvonulással, borutcával, szabadtéri színpaddal, kirakodóvásárral November: Egyesületi és intézményi bálok és vacsorák December-Január: Helyi labdarúgó csapatok bajnoksága ('Fakupa')

Andrássy Rezidencia Wine & Spa

Andrássy Rezidencia Wine & Spa

Borvacsorák, Borkóstoló, Borászatok. Fedezze fel Tokaj-Hegyalja új gasztronómiai centrumát Az Andrássy Rezidencia Wine ∓Spa eltökélt célja, hogy vendégeinek Tokaj-Hegyalja történelmi borkultúrájához illő, kiváló minőségű és sajátkezűleg válogatott magyar alapanyagok felhasználásával elkészített exkluzív gasztronómiai különlegességeket kínáljon. Az Andrássy Rezidencia Wine ∓Spa étterme, az Esszencia Étterem egyedülálló milliővel, gourmet fogásokkal és a tokaji borrégió legkiválóbb nedűivel várja Önt! Válogasson több, mint 80 féle tokaji bor közül

Andreas Wellness és Borház Panzió

Andreas Wellness és Borház Panzió

Andreas Wellness és Borház Panzió - Badacsonytördemic Megnyitottuk romantikus hangulatú borházunkat. Áttekintést nyújtunk Badacsony legjobb pincéinek boraiból, mellé kemencében sült ételeket kínálunk. Borházunk különteremként is tudjuk üzemeltetni: * rendezvények * csapatépítő tréningek * továbbképzések lebonyolítását vállaljuk, kellemes környezetben, wellness szolgáltatásokkal

Anna Borház

Anna Borház

Anna Borház, 6348 Érsekhalma Fő u. 35 GPS koordináták: 46°20'49.77'N, 19° 7'25.24'E Az Anna Borház egy kicsi, kézműves módszerekkel dolgozó családi biogazdaság: szőlőbirtok és borászat a Hajós- Bajai Borvidéken, Érsekhalmán.

Babarczi Szőlőbirtok

Babarczi Szőlőbirtok

A Babarczi Szőlőbirtok központjában berendezett helységben borkóstolókkal várjuk vendégeinket. A helyiség 80 fő befogadására alkalmas. A Borkóstolót igény szerint kiegészítheti akár hidegtálas akár meleg étkezés is, melyet egy helyi vendéglővel karöltve kínálunk vendégeinknek. A Babarczi Szőlőbirtokon a következő fajtájú borok kóstolhatók és vásárolhatók meg: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Müller-Thurgau (Rizlingszilváni), Sauvignon Blanc, Tramini, Irsai Olivér.

Balatonfüredi bortúrák

Balatonfüredi bortúrák

1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike.

Balatonfüredi-Csopaki borvidék

Balatonfüredi-Csopaki borvidék

Az országban elsők között alakultak az 1750-es években a szőlőhegy hegyközségek, amelyek szabályozták a szőlőtermesztés magaviseletét. A hegytörvényben foglalt artikulások minden fontos mozzanatra szabályt határoztak meg, melynek betartása kötelező volt. Aki nem tartotta be azt, adott esetben korbáccsal büntették (lopás a szőlőben stb.) A borvidék a Balaton északkeleti részén és azzal párhuzamosan húzódó Alsóőrstől Zánkáig terjedő hegyvonulat lankáin, a hegyek által körülvett völgyek medencék oldalain terül el. A borvidék klímája szélsőségektől mentes, kiegyenlített. A viszonylag enyhe telet korai kitavaszodás követi, a nyár nem túl forró, utána többnyire hosszú, derűs, száraz ősszel.

Tuti menü