Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Móri Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Móri Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Móri Borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Belecz Porta

Belecz Porta

Belecz Pincészet Fejér megyében, a Vértes hegység déli oldalán, a Zámoly-Csákvár-Csókakő-Mór-t összekötő borút mentén,Csákberény központjától 800 méterre, Mór városától 8 km-re helyezkedik el. A terület szőlő termesztéséhez kedvező természeti adottságokkal rendelkezik. Az orondi vidék déli fekvése és jó klímája miatt kitűnő minőségű, jó zamatú és illatos szőlők termőhelye.

Bozóky Pincészet

Bozóky Pincészet

Bozóky Pince - Ezerjó bor! Standard borkóstoló ajánlatok: Kétféle borskálát kínálunk, melyből tetszés szerint kiválaszthatják az Önöknek megfelelőt. Természetesen az egyes fajták és évjáratok a helyszínen is kiválaszthatók, összeállíthatók.

Brindisi Szt.Lőrinc Borrend

Brindisi Szt.Lőrinc Borrend

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége 2007. március 23-i tisztújító közgyűlésén, Hajóson Tálos Tamás nagymestert az Országos Szövetség alelnökévé választották. borrend célja és tevékenysége: Alapvető célja, melynek érdekében a tevékenységét az alábbi területen fejti ki: - A tájegység szőlő és bortermelési és a hozzá kapcsolódó történeti- kulturális hagyományainknak, értékeinknek fejlesztése és megerősítése, illetve az abban való részvétel. - Általában a borkultúrával kapcsolatos tevékenységek szakszerű végzésének fenntartása és arra való ösztönzés. - Az emberi kapcsolatok alakítása, értékkel való gazdagítása közös rendezvényekkel. - Magyar nemzeti karakter, lokálpatroitizmus és büszkeség erősítésének ösztönzése a borkészítés, borkezelés, borfogyasztás hagyományos eszközeivel. - Más borrendekkel és gasztronómiai és borászati egyesületekkel való kapcsolattartás. - Termelési kultúra, forgalmazás kultúra, fogyasztási kultúra, hagyományteremtés. A borrend részt vesz a Szent György napi rendezvényeken, borversenyeken, borrendi avatáson, a Móri Bornapok társrendezője, folyamatosan tartja a kapcsolatot a környező borrendekkel.

Sáfrán Pince

Sáfrán Pince

Csákberény a Mór vidékhez tartozik, ahol már a 9. századtól megjelent a szőlőművelés. A falu a Vértes tájvédelmi körzet része, a túrázok kedvelt kirándulóhelye, és megfelelő kikapcsolódást biztosít a pihenni vágyók részére. Családunk 2 hektár területen gazdálkodik, ahol fő fajtáink az Ezerjó, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Chardonnay és Cserszegi Fűszeres, emellett Rizlingszilváni, Tramini, Zweigelt, Kékfrankos és Cabernet Franc is megtalálható.

Tuti menü