Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pannonhalmai Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Pannonhalmai Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Pannonhalmai Borvidék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Babarczi Szőlőbirtok

Babarczi Szőlőbirtok

A Babarczi Szőlőbirtok központjában berendezett helységben borkóstolókkal várjuk vendégeinket. A helyiség 80 fő befogadására alkalmas. A Borkóstolót igény szerint kiegészítheti akár hidegtálas akár meleg étkezés is, melyet egy helyi vendéglővel karöltve kínálunk vendégeinknek. A Babarczi Szőlőbirtokon a következő fajtájú borok kóstolhatók és vásárolhatók meg: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Müller-Thurgau (Rizlingszilváni), Sauvignon Blanc, Tramini, Irsai Olivér.

Deé Családi Pincészet

Deé Családi Pincészet

Borkóstolás barátokkal a pincében Baráti beszélgetéssel egybekötött pince látogatás. Az épp aktuális munkafolyamatokat is bemutatva. (például szüret esetén egy kis szőlő lapátolás, must kóstolás, stb) Borkóstoló egybekötve gombakrémek kóstolásával. Igény szerint csatlakozhat hozzá egy gombasátor látogatás ahol megtudhatjátok, hogyan is termesztik a gombát.

Pannonhalmai szállás

Pannonhalmai szállás

Az 1000 éves bencés apátság tövében az odavezető út mentén található panorámás környezetben rálátással az Apátságra. 20 darab 52 férőhelyes (1-2-3-4 ágyas) szoba nyújt Önnek aktív pihenésre lehetőséget. Mindegyikhez fürdőszoba,wifi és SAT-TV is tartozik. A szobák fele erkélyes. Zárt, nagy parkolónk nem csak személygépkocsik, de buszok részére is lehetővé teszi a biztonságos parkolást.

Pannonhalmi Borvidék

Pannonhalmi Borvidék

A borvidék Győr városától délre a Sokoró dombság lankáin terül el. Győr város turisztikai látványosságai, a Panonnhalmi Apátság, a Bakony természeti szépségei méltán csábítják a turistákat erre a környékre. A borvidéken a régi hagyományok szerint termelt illatos, testes borok a Borút egyesület által szervezett gasztronómiai programok részévé válnak, így is segítve a borvidék borainak újbóli megismerését és a borkultúra fejlesztését is. A Pannonhalma - Sokoróalja Borút csendes, festői szépségű tájakon át kalauzolja a kitűnő borok és ízletes ételek iránt érdeklődő vendégeket. A löszfalakba, löszmélyutak oldalába vájt csoportos lyukpincék különleges élményt kínálnak. A pincékben a jóféle borok mellett a térség hagyományos ételei is asztalra kerülnek.

Tuti menü