Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pécsi Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Pécsi Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Pécsi Borvidék
Keresés
Találatok száma - 5 db
Hárs Család Bio Pincészete

Hárs Család Bio Pincészete

Célunk, hogy családi kisvállalkozásként kiváló minőségű és egészséges bioborokat és biomustokat állítsunk elő környezettudatos gondolkodástól vezérelve, megbízhatóságra és vásárlóink legnagyobb megelégedésére építve - családi örökségünk folytatásaként. A társaság a borait palackosan, bag-in-boxban és hordós tételekben értékesíti. Saját címkéiket kizárólag újrahasznosított papírra készítik. Minősített bio-gazdálkodók.

Mohács - Bóly Fehérborút

Mohács - Bóly Fehérborút

A térség gasztronómiájában jelentősek a svábos ízek és horvát ételek, a tipikusan magyaros ízek, valamint a jellegzetes dunai halételek. A népi mesterségek közül megtalálható a kékfestő Nagynyárádon, mézeskalácsos, gyertyaöntő, gyapjúfonó és pacskerkészítő Bólyban, busóálarc készítő és fekete kerámia Mohácson, fafaragóműhely Hásságyon.

Pécsi Borozó

Pécsi Borozó

Programajánlások, hírek. Egy programajánlás példának: 100 hosszúlépés Villányban: Idén már másodszor vágnak neki a villányi borászok és a lelkes vendégek a rozémaratonnak, mely a sport és a borkóstolás talán legjobb párosítása. A kétnapos színes programkavalkád mellett természetesen a főszerep a nyár legüdítőbb boráé a rozéé, melyhez kapcsolódik a futóverseny is. Mely verseny fő célja, hogy borász és borivó együtt rozéba öltözve méretesse meg magát, egy nem túl komoly megmérettetésen.

Planina Borház

Planina Borház

Kézműves, családi borászatunkat 2003-ban alapítottuk, azzal a céllal, hogy megőrizzük illetve továbbéltessük Mohács kitűnő adottságokkal rendelkező szőlőhegyének - a mi nyelvünkön, azaz sokacul a Planinának - szőlő és borkultúráját. Ekkor kezdtünk szőlőtelepítésbe és körvonalazódott a ma 4 hektáros birtok szerkezete. Bár a környékünket elsősorban fehérboros vidéknek ismeri a borértő közönség nagy része, a régi összeírásokból kiderült, hogy a filoxéra előtt 70-80%-ban Mohácson is - a közeli Villányhoz és Szekszárdhoz hasonlóan - kékszőlő fajtákat termesztettek. A mohácsi szőlőhegy termőhelyi adottságai - a rendkívül magas napsütéses órák száma, a kötött szerkezetű, kitűnő vízháztartású lösztalaj, a Duna rendkívül érdekes hatása az időjárásra mind - mind arra utaltak, hogy érdemes a fehérbort adó fajták termesztése mellett minőségi rozé, siller és vörösborok készítésével is próbálkoznunk.

Radó Pince

Radó Pince

Szeretettel várjuk vendégeinket a Radó Pincében! Legfeljebb 15-20 fős csoportok vendéglátására nyílik lehetőség, 6-8 fajta bor kóstolásával, bemutatásával, közben borkorcsolyák, hidegtál kínálásával. A területen a szőlő termesztésével kapcsolatos kérdések feltevése közben megtekinthető a széles, Dél-Baranyára néző panoráma

Tuti menü