Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Somlói Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Somlói Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Somlói Borvidék
Keresés
Találatok száma - 5 db
Borudvar

Borudvar

A Dunántúl közepén Pápa és Sümeg között a Kisalföld keleti határán fekszik.A termőterület nagysága: Szőlőtermesztésre alkalmas terület a borvidéken, a termőhelyi kataszter osztályba sorolása szerint összesen 1142 ha. Jelenlegi szőlőterület 832 ha ebből termő 737 ha-on kizárólag fehérszőlő fajtákkal. Részei: Somlói körzet: Boba, Somlójenő, Somlószőlős, Somlóvásárhely.

Fazekas Borpince

Fazekas Borpince

A Fazekas-borpince szeretettel várja a Somló történelmi borvidékére az érdeklődő turistákat. Családi pincészetünk, amely a Somló hegy déli oldalán található, több mint 200 éves. Szőlőtermesztéssel, bor-és pezsgőkészítéssel, illetve palackozással foglalkozunk.A Somlói borok, Somló pezsgő, somlói borturizmus weboldala. Juhfark, Furmint, Tramini, Olaszrizling, Hárslevelű, Chardonnay

Kolonics Károly családi pincészet

Kolonics Károly családi pincészet

Szeretettel várjuk Önöket vendégházunkban, mely egész évben várja az idelátogatókat, kellemes kikapcsolódást nyújtva a somlói borvidék csodálatos tájaival, illetve helyi boraink borkostolásával és egyéb gasztronómiai élvezetekkel színesítve.

Somlói Borút Egyesület

Somlói Borút Egyesület

Somlói Borút Egyesület Elérhetősége: Székhely: 8460. Devecser Petőfi tér 5. (Kastély Könyvtár) Levelezési cím: 8483. Somlószőlős Pf.1. Tel.: 06-89-317-228, 30-9708-409 Honlap: www.somloiborut.hu E- mail: somloiborut1@t-email.hu

Somlói Borvidék

Somlói Borvidék

Hazánk legkisebb, de évszázadok óta az egyik leghíresebb borvidéke a somlói. A majdnem teljesen szabályos csonka kúp alakú, csodálatos szépségű alvó vulkán körös-körül be van ültetve szőlővel. A Somló hegyen, 500 hektáron csak fehérbort termelnek. A furmint, az olaszrizling, a juhfark és a tramini a borvidék fő fajtái. A somlói borok jellegzetesen kemények. A hiedelem szerint fiúgyermek születése érdekében a nászéjszakán somlói bort kell inni. E jeles történelmi borvidékünket és borát évszázadokon keresztül a legnagyobb becsben tartották Zsigmond király udvarától Hunyadi Mátyás palotáján keresztül a Habsburg-házig. Az itteni szőlő- és bortermelés már a római kortól valószínű, de a XII. századtól kezdve írások is bizonyítják jelentőségét.

Tuti menü