Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tolnai Borvidék képes leírás - Borút, bor turizmus.tlap.hu
részletek »

Tolnai Borvidék - Borút, bor turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borutak.tlap.hu » Tolnai Borvidék
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Mayer Pince

Mayer Pince

Az évek során számtalan bor és gasztronómia barát töltött itt önfeledt órákat boraink és a Sárgödör tér varázsában! Ha teheti, látogasson el hozzánk, kóstolja meg borainkat, nézze meg családi bormanufaktúránkat legyen gazdagabb egy olyan élménnyel, amit a környezet, a bor és a helyi emberek nyújtanak Önnek! Borkóstolók, borbarangolások a Sárgödör tér présházaiban csoportok számára! Borbarangolás a tér több pincéjében nagyobb csoportok számára ajánlott.

Fritz Borház és Panzió

Fritz Borház és Panzió

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet. Boraink tradíciókat követve a Szekszárd-szőlőhegy sajátos mikroklímájú Aranydomb dűlő területén hagyományos illetve modern technológiával, a vörösborok főként fahordós érleléssel készülnek. Tipikus családi vállalkozás ez, 20 hektár szőlőterülettel, éves 200 ezer palacknyi prémium minőségű borral. Nem csak a borok kiválóak, de a borbemutató hely is, amely egy földalatti kupola, valójában a bor szentélyének, katedrálisának nevezhető. Családunk rendelkezik a Szekszárdi történelmi borvidék egyik legszebb ódon hangulatú vendéglőjével.

Gábor Pincészet

Gábor Pincészet

Birtok és a gazdaság Pincészetünk jelenleg 140 ha szőlőt, 18 ha kajszit és 109 ha szántót művel. A fenti területen megtermelt szőlőt teljes mennyiségben feldolgozzuk, mivel Bonyhád, Liget u. 29. sz. alatt egy 10.000 hl kapacitású pincészettel is rendelkezünk. A pincészetben irányított erjesztéssel kerülnek a szőlők feldolgozásra, 2000 hl hűthető erjesztő tartállyal, illetve a vörösbor érleléshez 1500 hl ászokhordóval rendelkezünk. A fajták közül 60 % kékszőlő - cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos, zweigelt, blauburger, pinot noir - 40 % fehér szőlő - chardonnay, szürkebarát, zöldveltelini, rizlingszilváni, olaszrizling, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, zenit, királyleányka, rajnai rizling. A borok értékesítése eddig elsősorban folyóbor formában történt kannás, illetve tartálykocsiban. Az utóbbi értékesítés során rendszeres üzleti kapcsolatban állunk a következő pincészetekkel: Liszt pincészet Szekszárd, Szentgaál Pincészet Szekszárd, Eurobor Kft Bátaapáti, BognárVin Akasztó, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Pécs.

Margaréta Panzió és Étterem

Margaréta Panzió és Étterem

Panziónk Tolna megye szívében, Szekszárdtól 17 km-re a 65-ös főút mentén, településünk középső részén helyezkedik el. Remek kiindulópont lehet a megye távolabbi és a környék nevezetességeinek megtekintéséhez. A közelünkben számos nevezetesség - többek között a Gemenci erdő, a dombóvári Gunaras fürdő, és a Tamási Termálfürdő - is elérhető. A szekszárdi borvidék részeként községünk határában terül el több országos hírű borászat szőlőterülete, melyen kiváló pincészetek rangos borai ízlelhetők meg. 10 szobás panziónk egész évben várja leendő és visszatérő vendégeit. A négy db kétágyas, valamint a három és négyágyasra bővíthető szobáink felszereltségébe beletartozik a telefon, minibár, kábel TV, klíma, és a teljes házban ingyenes vezeték nélküli internet (WI-FI).

Sarok Pince

Sarok Pince

Györköny a Duna közelében Tolna megyében található. A falu keleti felén helyezkedik el a 310 présházból álló pincefalu. A XVIII. században a Rajna vidékéről érkező telepesek alapozták meg a szőlő- és borkulturát. A különleges értékû és szép látványú pincefalu központjában a főtéren található a Sarok Pincészet. A présházat 2004-ben EU-s követelményeknek megfelelően, de a régi hagyományok figyelembe vételével építettük át. A pincében 50 fő részére borkóstoló helyiséget alakítottunk ki, ahol helyi borokat knálunk. A szőlő Nagydorog és Györköny határában volt Széchenyi szőlőbirtok területén a Páskom-dûlőben található. A területet 1999-ben kezdtük újra telepíteni a mai szőlőterületünk 4 ha. Fő fajtánk a borvidékre is jellemző Kékfrankos. Ha felkeltettük érdeklődését, szeretettel várjuk!

Tolnai Borvidék

Tolnai Borvidék

A tolnai dombság szinte valamennyi része alkalmas a szőlőművelésre, ez látszik is, hiszen az utazó a főutak mentén is, ha pedig letér a mellékutakra, sokszor amíg a szem ellát, szőlőültetvényeket lát majd.

Tolnai Szálláshely

Tolnai Szálláshely

Az egykoron világszerte ismert bőrgyáros, Fried Imre egyik házassági évfordulójukra ajándékozta meg feleségét a gyönyörű szecessziós stílusú épülettel, amely most, a 21. században birtokká duzzadva is megőrizte falai között a kedvesség és szeretet légkörét, valamint különleges báját. Ebben rejlik a mai Fried Kastély Szálloda**** és Étterem egyik erénye, a Kastélyszálló másik különlegessége a páratlan, kézzel faragott bútorzatában rejlik, amelyet nemhogy Magyarországon, de egész Európában sehol máshol nem lehet felfedezni. A Kastély egy olyan kort idéz fel, amelyben mindennek megadták a módját, ehhez hűen ma is minden téren az elegancia és minőség uralkodik.A belső terek mahagóniból és rózsafából készült, kézzel faragott bútorokkal kerültek berendezésre. A hallban a márványkandalló mellett elhaladva, a lépcső aljában egyedi módon, kézzel faragott sárkánymotívumok invitálják az emeletre a Vendégeket, az ott található szobákat eredeti francia famennyezettel és tölgyfa parkettával álmodták meg. Az emeleti társalgót elegáns, bravúrosan megfaragott két hatalmas trónszéke teszi emlékezetessé. A Kastély a több hektáros francia park szívében található.

Tuti menü